Logo_HandwerkAterlier_350px

Inspiratie:

Ravelry

Wat nou echt een toffe site is?

www.ravelry.com

Ja, het is inderdaad een nadeel dat je je moet registreren. Maar eerlijk is eerlijk, ik ben al geregistreerd sinds 2013 en heb nog nooit spam van ze gekregen. Handig is ook dat je een soort database opbouwt van al je patronen. Er zijn koop en gratis patronen op deze site en er is haken en breien in Engels en Nederlands. Je kan ook blogs lezen op ravelry. Het is the place to be 😊.

It's a Sarah

Op Ravelry kun je Sarah van Gerven volgen, een dame die iedere dag handwerkt. Zij deelt graag haar ervaringen qua patronen en garens.
Heerlijk om handwerkend haar filmpjes op YouTube te kijken. Om de twee weken maakt ze een nieuw filmpje.
Ook heeft ze een blog:
https://itisasarah.wordpress.com/
Instagram:
it is a Sarah
en een pagina op Raverly:
https://www.ravelry.com/people/it-is-a-sarah

Naaien:

Favoriete stoffenwinkels van Lies:

Stoffenkoning:
Een hele toffe grote stoffenwinkel in Rucphen. Ze hebben ook een grote webshop. Als zij het niet hebben, dan is het er niet!
www.stoffenkoning.nl

Corrie’s Stoffenplaza:
Corrie’s zit in Sint-Annaland, bij ons om de hoek dus! Ze is net uitgebreid, hou haar fb in de gaten voor leuke aanbiedingen.
www.corriesstoffenplaza.nl

Patronen:

Eloleo:
Heel jammer dat Sanne is gestopt met haar blog, maar gelukkig heeft ze haar website behouden. Sanne is tassen verslaafd en heeft een database opgesteld van zo ongeveer iedere tas ooit gemaakt.

Alle patronen vind je terug op haar site. Heerlijk om jezelf avonden in te verliezen op zoek naar die ene juiste tas waar je echt niet van zonder kunt.
https://eloleo.blogspot.com

Fiber Mood:
Afgezien van het feit dat het een tof tijdschrift is, heeft Fiber Mood ook een prachtige site. Hier staan veel tips and tricks op en alle werkbeschrijvingen zijn te downloaden na registratie.
Kortom, super mooie patronen die een heerlijke pasvorm hebben.
www.fibremood.com/nl

Breien:

Favoriete wolwinkels van Lies:

Garen en Meer:
Annemarie helpt je graag in Bergen op Zoom. Ze heeft zo veel en kan nog veel meer bestellen voor je. Goede service, goede kwaliteit en altijd tijd voor een gezellig praatje.
www.garenenmeer.nl

Blij dat ik brei:
Jeanet heeft een prachtige winkel in Arnemuiden, daar kan je alles vinden! Ze heeft ook een toffe webshop en een snelle service. Alsof het nog niet genoeg is houdt ze ook een blog bij, ongelooflijk hoeveel patronen en tips je daar kunt vinden.
Dik de moeite waard om eens in Arnemuiden te gaan kijken.
www.blij-dat-ik-brei.nl

Patronen:

TinCanKnits:
Op tincanknits vind je heel veel toffe (gratis) breipatronen.
www.tincanknits.com

De Flax:
De Flax is een van de favoriete gratis ‘top down’ sweaters van Lies. Lies is er zo blij mee dat ze zelfs het patroon vertaald heeft naar Nederlands. Dat vind je hier: klik om te downloaden.

Let er wel op dat het aantal genoemde steken niet altijd klopt, maar wel de startopzet van de steken.

Barley muts:
Ondertussen is de vertaalmanie van Lies niet gestopt bij de Flax. Ze heeft nu ook het patroon van de Barley muts vertaald. Die vind je hier:
klik om te downloaden.

Leren breien in slow motion:

Hebben wij deze video’s zelf gemaakt? Nee joh! Dominique van ‘ik wil breien’ kan dat veel beter dan wij! Op haar site www.ikwilbreien.nl staat superveel leuke info en patronen. Alle credits voor Dominique.

Steken opzetten voor rechtshandigen:

Steken opzetten voor linkshandigen:

Rechte steek voor rechtshandigen:

Rechte steek voor linkshandigen:

Averechtse steek voor rechtshandigen:

Averechtse steek voor linkshandigen:

Afkanten voor
rechtshandigen:

Afkanten voor
linkshandigen:

Quilten:

Favoriete quiltwinkels van Lies:

Quilt aan zee:
Quilt aan Zee is een webshop in Ouddorp. Marianne verstuurd razend snel en heeft een hele goede service. Ze ontwerpt zelf ook patronen en verkoopt deze via haar site.
Ze verkoopt alleen effen quiltstoffen, ongelooflijk hoeveel verschillende kleuren er zijn.
www.quiltaanzee.nl

Quiltshop:
Quiltshop is een winkel in Etten-Leur. Ze heeft ook een webshop met een snelle bezorging. Op haar site staat altijd een blok van de maand en ze geeft heel veel verschillende workshops.
www.quiltshop.nl

En nee hoor, we hebben geen aandelen in deze shops, het zijn gewoon superhandige sites en hele fijne mensen om mee te kunnen overleggen en tips te vragen. Dik de moeite waard om hun websites te bezoeken, maar nog meer de moeite waard om gewoon bij ze langs te gaan.

Tips, tricks en patronen:

Missouri Star Quilt Company:
Op dit YouTube-kanaal vind je praktisch alle tips and tricks qua machinaal quilten.Ook komen er meteen simpele patronen voorbij die er behoorlijk indrukwekkend uitzien.
Missouri Star Quilt Company – Youtube

Launrdrybasketquilts:
Launrdrybasketquilts is een site vol prachtige quilt patronen. De meeste patronen zijn kooppatronen.
www.laundrybasketquilts.com

Kennen jullie de Alaska Rainbow al? Daar is Lies nu mee aan het stoeien. Maak je zo’n quilt nou met de hand of met de machine? Lies doet het door elkaar, net hoe haar pet staat. Als de quilt klaar is, ligt hij vast een poos op het Handwerk Atelier om te bekijken.

Haken:

Starten met haken:

En ook deze video’s hebben we niet zelf gemaakt. Omdat de site van leren haken en breien uit de lucht is, kunnen we niet achterhalen wie de video’s wel heeft gemaakt. Maar ze zijn in ieder geval superduidelijk en een hele hulp bij het leren haken.

Lus opzetten voor rechtshandigen:

Lus opzetten voor linkshandigen:

Losse haken voor rechtshandigen:

Losse haken voor linkshandigen:

Vaste haken voor rechtshandigen:

Vaste haken voor linkshandigen:

Stokjes haken voor rechtshandigen:

Stokjes haken voor linkshandigen:

The guy with the hook:

Wij zijn fan van The Guy with the Hook 😊. Herinner je je de Ottomania nog die Lies heeft gehaakt? Die was van The Guy.
Dit gratis patroon kan je vinden op zijn site, samen met nog veel meer (gratis) patronen. Pas heeft hij een boek gemaakt waar hij de meest prachtige patronen in heeft gezet. Check zeker zijn site. En handig voor alle niet-engelse patroonlezers onder ons: the guy is nederlands!
www.theguywiththehook.com